Tuesday, August 22, 2017

Khasiat Garlic Complex Shaklee: Kapsul Bawang Putih Terbaik

Garlic atau dikenali sebagai bawang putih digunakan sebagai antibiotik semulajadi.  Tapi bawang putih ini hendaklah dimakan secara mentah untuk mendapat khasiat yang mahal dalam bawang putih itu tersendiri. Masalahnya sekarang lebih ramai yang sukakan bawang putih di dalam masakan yang mana khasiatnya sudah pon musnah kerana suhu yang tinggi.  Sebab itulah Shaklee menghasilkan Garlic Complex untuk memenuhi keperluan manusia dengan khasiat bawang putih. 

Garlic Complex merupakan salah satu supplemen yang berasaskan herba.

Ok,  inilah rupa kapsul bawang putih,  Garlic Complex Shaklee.

Kenapa Garlic Complex dihasilkan?
1.  Bahan aktif iaitu Allicin sangat bagus yang terdapat dalam baaang putih tetapi ianya mudah termusnah melalu masakan atau suhu yang tinggi.
2. Garlic sangat bagus dimakan mentah tapi tak ramai yang sanggup nak makan bawang putih mentah setiap hari.
3. 10-20 ulas garlic mentah mesti dimakan setiap hari untuk mendapat manfaat sepenuhnya dari bawang putih.  Tetapi mestilah bawang putih itu ditanam secara organik dan bebas racun perosak.

Manfaat Dari Garlic Complex.
  • natural
  • antibiotik
  • antifungal /antikulat
  • antivirus
  • dapat elak darah beku
  • melawaskan perut
  • membantu mengurangkan angin medu
  • melancarkan perjalanan usus. 
  • membantu merawat keputihan(bacteria) yang tidak normal 
  • mencairkan darah (berhati-hati sekiranya ambil ubat cairkan darah) 
  •  menstabilkan glukos dalam darah


Bahan Yang Terdapat Dalam GARLIC COMPLEX.

1. Bahan utama ialah Allicin. 
Allicin ni merupakan kumpulan sulfur yang mana ia sangat mudah termusnah dengan suhu yang tinggi.  Ia juga berbisa kepada microb.

2. VINYTHIDINS DAN AJOENE 
- Sangat berbisa untuk parasit, virus, kuman dan bakteria.
- dapat menipiskan kahak/mucus

3. Daun spearmint  dan rosemary
- membantu seimbangkan bau garlic
- membantu sistem pencernaan
- membantu penghadaman(buang angin)

Kenapa kena pilih Garlic  Complex Shaklee?
  •  diperbuat daripada garlic organik yang ditanam di California pada musim panas
  •  tidak boleh makan dengan perut kosong sebab ada kesan penipisan
  • 1 tablet garlic complex bersaman 2 ulas garlic (bukan garlic kat Malaysia ni)


Sekiranya anda inginkan manfaat Garlic Complex Shaklee,  pastikan anda dapatkannya dari Cik Dila atau team terlatih kami #SuperstarzFamily & #BuildByMe dengan pengetahuan produk 20 tahun pengalaman serta doktor berpengalaman.

Klik : Daftar Ahli untuk dapatkan produk shaklee dengan harga lebih jimat.
No ID : 1211873


ESP Shaklee Testimoni 20 Tahun: Lelaki, Student, Ibu Hamil, Ibu Menyusu

Assalamualaikum semua. Hari ini Cik Dila nak kongsikan Produk Terkenal Shaklee iaitu ESP . ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protein merupakan sumber protein berkhasiat tinggi dari kacang soya Non GMO.  ESP Shaklee ini dihasilkan oleh Shaklee dalam bentuk serbuk dan mudah dibancuh.Ok jom tengok apa specialnya ESP SHAKLEE ni sampaikan jadi kegemaran semua orang di Malaysia.

Inilah ESP shaklee yang menjadi kegemaran ramai.

KENAPA KENA PILIH PROTEIN KACANG SOYA? 

Protein ada 2 jenis iaitu protein dari tumbuhan (kacang soya) dan protein dari haiwan.
Beza protein kacang soya dan haiwan ialah :


Protein haiwan
- sumber dari daging,  ikan,  telur, tenusu
- mengandungi kolestrol
- risiko tinggi dengan bahan kimia iaitu suntikan hormon cepat besar, 
suntikan hormon tambah daging dan suntikan antibiotik agar elak sakit.



Protein tumbuhan 
- mengandungi 9 asid amino perlu yang kualitinya sama dengan protein haiwan. 
- tidak mengandungi kolestrol 
-mempunyai isoflavon yang tiada dalam protein haiwan



Ok,  dah nampak kan kenapa kita kena pilih protein tumbuhan sebagai sumber protein yang utama. 

Kebaikan Protein Soya.
- diperlukan untuk pertumbuhan kulit, kuku,  rambut dan otot yang sihat.
-mengandungi ISOFLAVON yang dapat Mengurangkan risiko kanssr payudara dan prostat serta melegakan gejala menopause.
- diperlukan untuk pembentukan sel-sel baru kerana setiap kali sel kita akan mati.
-menyokong paras LDL kolesterol sihat
-menyokong perkembangan bayi untuk ibu hamil
-penghasilan susu ibu yang penuh dengan nutrisi untuk ibu yang lepas bersalin dan ibu menyusu
- dapat meningkatkan sistem imun /antibodi.


Apa Istimewanya ESP SHAKLEE? 
1. 1 hidangan ESP bersamaan 14gram protein.
2. Tiada kolesterol
3. Rendah lemak
4. Non GMO -  Kacang soya yang digunakan dipantau rapi dan menggunakan suhu yang tidak merosakkan protein itu sendiri

Master Salwa atau lebih dikenali dengan gelaran MAMI dalam team #SuperStarzFamily mengamalkan ESP SHAKLEE lebih 20 tahun bersama adik lelakinya. Alhamdulillah adik lelakinya kekal menjadi seorang lelaki sejati ( isu jadi pondan bila makan soya) dan tahap kesihatan dalam keadaan baik ( bebas dari kanser) dengan izin ALLAH.

Oh ye,  sekiranya anda mempunyai penyakit kanser breast,  cyst, fibroid,  PCOS dan mendapat confirmation dari doktor anda tidak digalakkan ambil ESP.  

Bagi anda yang ingin dapatkan ESP SHAKLEE serta manfaatnya dengan cara makan yang betul, pastikan anda mendapatkannya dari Cik Dila atau team terlatih kami #SuperstarzFamily & #BuildByMe yang mempunyai pengetahuan produk dengan pengalaman 20 tahun.
 
Klik : Daftar Ahli untuk dapatkan produk shaklee dengan harga yang lebih jimat.
No ID : 1211873


Monday, August 21, 2017

Cara Detox Badan, Hati dan Usus Dengan DTX Complex

DTX COMPLEX merupakan salah satu produk shaklee yang berasaskan herba selain Herbalax, Alfalfa,  Peppermint Ginger dan Garlic. Herba yang digunakan adalah herba yang bebas daripada racun serangga. Ok, jom tengok macam mana rupa DTX ni.

Inilah tablet DTX Complex Shaklee

DTX bermaksud DETOX.
DTX Complex merupakan satu supplemen yang mengandungi kompleks herba-herba berpotensi yang terbukti secara klinikal dan terbukti dalam sejarah yang mana tumbuhan- tumbuhan ini sangat berpotensi untuk kesihatan HATI sebagai organ utama yang berfungsi sebagai detox semulajadi dalam badan manusia.

KENAPA PERLU WUJUDNYA DTX COMPLEX SHAKLEE?

Memandangkan pada hari ini terlalu banyak toksin yang masuk ke dalam badan kita melalui pencemaran, alkohol, stress dan sebagainya yang menyebabkan hati terbeban dan terpaksa bekerja keras untuk membuang racun sehingga hati tidak lagi efisien untuk melakukan tugasnya.  Sebab itu,  Shaklee hasilkan DTX untuk melindungi kesihatan HATI yang sangat penting dalam badan manusia.  
Kenapa HATI sangat penting ?
Hati sangat penting untuk vitamin larut lemak seperti vitamin A, D, E, K diproses sebelum dihantar ke usus untuk di serap ke dalam badan. Bila hati tidak berfungsi dengan baik, makan lah segala macam supplemen pon langsung tak akan memberi kesan.

6 BAHAN UTAMA DALAM DTX COMPLEX.

1. Milk Thistle
- 80% milk thistle ada dalam 1 tablet DTX.
- merupakan tumbuhan yang sejak berkurun lamabya terbukti dapat membantu hati menjadi sihat
- sangat kaya dengan Silymarin (bahan utama)
- elak kanser hati
- merawat hepatitis

2. Artichoke
- mempercepatkan pembentukan sel hati
-melancarkan cecair hempedu/bile pigmen

3.Tumeric(kunyit)
- kunyit yang digunakan adalah bebas racun serangga.
-mempunyai curcumin(bahan aktif)  yang bertindak sebagai anti inflammation, anti bacteria dan anti virus.

4. Reishi Mushroom
- menggunakan cendawan yang tua.
- berfungsi untuk immuniti
- melawan sel kanser

5. Dandelion
-sejenis bunga
- berfungsi untuk melawan hepatitis dan tumor
- membantu badan menyerap iron dengan lebih baik
- berfungsi membantu hati menurunkan gula dalam darah.

6. Schizandra
- fungsi lebih kurang macam kunyit.
- mempunyai antioksidan untuk proses Detox
-menghasilkan protein untuk membuat sel baru.
-elak toksin melekat dalam cell membrane di Hati. 

KENAPA KENA PILIH DTX COMPLEX SHAKLEE?

1. Tumbuhan-tumbuhan di dalam DTX sukar dijumpai.  Hanya di tempat yang mempunyai tanah yang terbaik untuk penghasilan herba yang terbaik.
2. Sekalipon herba ini di jumpai di MALAYSIA kemungkinan besar ianya telah tercemar dengan racun perosak.
3. Sukatan yang selamat.  Shaklee mempunyai saintis yang mengkaji dos sukatan yang paling selamat untuk dimakan. 

Bagi anda yang penting kan kesihatan HATI, USUS dan BADAN,  dapatkan DTX COMPLEX SHAKLEE ini dari Cik Dila sendiri dari team terlatih #SuperstarzFamily #BuildByMe. 

 Pastikan anda mendapat konsultasi serta cara maka  yang betul dari team kami dengan
 bantuan pakar nutrisi dengan pengalaman 20 tahun serta doktor berpengalaman.

Klik : Daftar Ahli untuk dapatkan produk shaklee dengan harga lebih jimat.

No ID : 1211873

Sunday, August 20, 2017

Shaklee Collagen Powder Minuman Kolagen Terbaik & Berkesan

Sebut je pasal kolagen kompem semua orang akan tertumpu kepada kecantikan. Jadi, hari ini Cik Dila nak memperkenalkan kepada semua tentang produk Shaklee yang diberi nama Shaklee Collagen Powder. Kalau kita tengok sekarang ni ramai yang amalkan kolagen untuk kulit tegang, awet muda dan kulit cerah.Tapi adakah kita pasti kolagen yang kita amalkan itu selamat untuk tubuh badan kita?
Kalau nak tahu,  sebenarnya kolagen di ambil dari sumber haiwan seperti lembu,  ayam dan ikan. Kolagen takde dalam tumbuhan ye. Jom kita tengok kenapa kena pilih kolagen yang terbaik macam Shaklee Collagen Powder ni.  

kolagen Shaklee dalam bentuk serbuk. 
1 kotak ada 15 sachet.


Apa Manfaat Kolagen? 

Selalu orang makan kolagen untuk kecantikan tapi sebenarnya manfaat kolagen yang utama adalah untuk kesihatan sendi.Kolagen dalam tubuh akan semakin susut seiring dengan meningkatnya usia. Sebab itu manusia memerlukan kolagen untuk memastikan kesihatan sendi dalam keadaan baik.  Tak lah nanti semakin berumur,  kita dah tak dapat nak sujud,  rukuk dan melakukan ibadah  dengan betul. Selain itu juga kolagen diperlukan untuk kuku,  rambut dan kulit yang sihat. 

KENAPA KENA PILIH COLLAGEN POWDER SHAKLEE?
 
1. Sumber yang halal.
Shaklee mengambil kolagen dari sisik ikan merah laut dalam yang mana sumbernya sudah tentu halal kerana tak perlu risau isu di sembelih atau tidak kerana menggunakan sisik ikan.  Sebagi umat Islam kita wajib pastikan kolagen kita makan tu adalah dari sumber yang halal.

2. Kesihatan. 
Sisik ikan mempunyai kolagen dalam molekul yang besar.  Oleh sebab Shaklee sentiasa akan pastikan semua produknya selamat untuk pengguna, Shaklee mengambil langkah memperhaluskan molekul kolagen dengan menambah  laktobasilus asidofilus probiotik agar mudah diserap semaksima mungkin dalam tubuh manusia. 
Risiko yg terjadi apabila molekul dalam kolagen besar,  badan tak dapat serap dengan baik menyebabkan kolagen ini akan berlegar-legar dalam badan dan tersangkut kat mana mana yang bahagian dalam badan dan akhirnya terkumpul menjadi ketumbuhan dan ketumbuhan ini dikenali sebagai FIBROID! Haa,  takut tak?  Sebab itu jangan sembarangan makan kolagen jika belum pasti selamat sebab takut penyakit lain pulak yang datang tak tentu pasal.

3. Kecantikan
Sebenarnya kolagen lebih diperlukan untuk sendi. Oleh kerana orang sekarang sangat sukakan kolagen untuk kecantikan, maka shaklee telah menambah Vitamin  C dan Vitamin B yang berfungsi untuk menyerikan serta mencerahkan kulit.Sebab itu kalau kita perhatikan orang yang amalkan Shaklee Collagen Powder insyallah dalam masa 2 minggu dah nampak perubahan.  Ini pentingnya molekul yang kecil untuk mudah di serap oleh badan dan juga peranan vitamin C dan vitamin B  untuk kulit.

4 kotak kolagen Shaklee Insyallah dapat membaiki :
- kelembapan kulit
- kekedutan kulit
- keserian kulit
- kelembutan kulit 


Bagi anda yang ingin mendapatkan Shaklee Collagen Powder, pastikan anda dapatkan dari team terlatih macam Cik Dila sendiri dari team #SuperStarzFamily & #BuildByMe untuk konsultasi terus dengan pakar nutrisi dengan pengalaman 20 tahun bersama doktor berpengalaman.

Klik : Daftar Ahli untuk dapatkan produk Shaklee jauh lebih jimat! 

No ID : 1211873