Tuesday, September 19, 2017

Senarai Pengedar Shaklee Terbaik Di Seluruh Malaysia

Entry kali ini Cik Dila ingin kongsikan kepada anda Senarai Pengedar Shaklee Terbaik Di Seluruh Malaysia yang aktif. Anda juga boleh Daftar Ahli dengan Cik Dila atau Pengedar Shaklee berdekatan dengan tempat anda. Semoga entry ini membantu memudahkan anda mencari Pengedar Shaklee di sekitar kawasan anda.

Sekiranya anda tidak menjumpai Pengedar Shaklee di kawasan anda, 
boleh hubungi Cik Dila di nombor yang tertera.

Pengedar Shaklee Seremban 


Area COD : Seremban 2, Sikamat, Ampangan 
No tel : 013-394 3706


Area COD :Sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang
No tel: 017-689 0244


Area COD : Sekitar Seremban, Sikamat, Ampangan 
No tel: 019-522 6992


Area COD : Bandar Enstek,Nilai
No tel: 019-602 5272

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur dan Selangor (Lembah Klang)


Area COD : Subang Jaya, USJ dan USJ Height, Sunway , Puchong
No tel : 013-310 1221


Area COD : Cheras, Kajang dan Bandar Tun Hussien On
No tel : 019-277 3576


Area COD : Kajang, Bangi , Nilai
No tel : 012-771 7188


Area COD : Cheras, Ampang ,PJ
No tel : 017-463 0426


Area COD : KL , Ampang
No tel : 019-275 2749

6. Nieza

Area COD :Semenyih, Beranang,Lenggeng,Nilai
No tel : 011-1571 8586

7. Ayu

Area COD : Sungai Buloh
No tel : 016-225 6183

8. Muhammad Noor

Area COD : Klang, Meru, Shah Alam
No tel : 013-417 2866


Area COD : Shah Alam, Wangsa Maju, Setapak,Sri Rampai, Gombak, Ampang, Cheras, Bandar Tu Hussein Onn
No tel : 012-370 1514


Area COD : Kuala Lumpur, Sg Besi,Bandar Tasik Selatan, Sogo, Bank Negara, Jalan Raja Laut, Bangi, Cheras
No tel : 014-9209040


Area COD : Bangsar, Pantai Dalam,TM, Universiti Malaya,Kerinchi, Cheras
No tel : 013-333 1610

12. Syasya

Area COD : Putrajaya, Cyberjaya,Bangi dna semua kawasan berdekatan Putrajaya
No tel : 016-225 4805

13. Kiera

Area COD : Shah Alam, Klang, Kapar, Meru,Setia Alam
No tel : 019-307 7392

14. Jannah Ps Low

Area COD : Shah Alam, Klang, Kapar, Meru,Setia Alam
No tel : 017-466 6007

15. Hamidah

Area COD : Seri Kembangan, Taman Equine,Serdang,Putrajaya,Kinrara, Puchong,Cyberjaya, Putra Perdana,Putra Height
No tel : 012-341 4136

Pengedar Shaklee Pantai Timur (Kelantan, Terengganu,Kuantan)

1. Siti Sarah 

Area COD : Kota Bharu, Tumpat, Kelantan
No tel : 013-366 592

2. Cik Nad 

Area COD : Pengkalan Chepas, Kubang Kerian
No tel : 017-413 8689

3. Eda

Area COD : Pengkalan Chepas, Kubang Kerian,Tumpat, Kota Bharu,Pasir Mas, Pasir Puteh,Pulau Melaka, Bachok, Machang,Rantau Panjang
No tel : 013-918 9691


Area COD : Kemaman, Kerteh, Marang,Paka, Kuala Terengganu,Chukai, Dungun, Batu Buruk
No tel : 013-982 0013

5. Hafsah

Area COD : Kuantan Pahang
No tel : 013-561 2253

6. Rosmina

Area COD : Karak Pahang
No tel : 012-988 3729

Pengedar Shaklee Johor Bharu


Area COD : Kulai-JB, Singapura
No tel : 013-409 5132

2. Shakila

Area COD : Kota Tinggi,Skudai & JB
No tel : 013-268 3103

3. Nurhayani

Area COD : Mersing, Kota Tinggi, Johor
No tel : 017-771 0504

Pengedar Shaklee Melaka

 Raihana 

Area COD : Durian Tunggal, Alor Gajah,Gemencheh,Tampin, Tengkera,Bandar Melaka
No tel : 017-660 2808

Pengedar Shaklee Perak

1. Ekin

Area COD : Ipoh,Ipoh Jaya & Seluruh Ipoh
No tel : 017-351 6714

2. Ayu Radzuan 

Area COD : Seluruh Ipoh
No tel : 017-693 9107

Pengedar Shaklee Penang

Aizzah

Area COD : Seluruh Pulau Pinang
No tel : 014-384 3680

Pengedar Shaklee Kedah 

1. Rozana

Area COD : Changlun, Kedah & Perlis
No tel : 011-3559 2664

2. Fasihah

Area COD : Jitra & Alor Setar, Seluruh Kedah
No tel : 019-491 6080

Pengedar Shaklee Perlis 

1. Masyitah

Area COD : Arau, Berseri ,Kangar
No tel : 019-526 2495

2. Hanis

Area COD : Seluruh Perlis
No tel : 013-3080 397

Pengedar Shaklee Sabah

1. Norhany

Area COD : Kota Kinabalu, Ranau, Labuan, Tawau, Beaufort
No tel : 019-809 1987

2. Sha

Area COD : Kota Kinabalu, Ranau, Labuan, Tawau, Beaufort
No tel : 013-921 4778

Pengedar Shaklee Sarawak

1. Fizah

Area COD : Seluruh Sarawak
No tel : 013-807 2640

2. Sudiana

Area COD : Miri, Kuching
No tel : 019-817 5620


Shaklee Independent Distributor (SID)

Untuk pengetahuan semua, Shaklee tidak mempunyai sistem stokis. Shaklee hanya ada AGEN atau PENGEDAR yang sah berdaftar sahaja yang di panggil dengan nama rasmi SID.

Bagi anda yang ingin mendapatkan produk Shaklee, anda wajib dapatkan dari Pengedar yang sah berdaftar supaya dapat elakkan sebarang penipuan.


Baca lanjut : 




Nak join menjadi Team SuperStarzFamily sebagai WAKIL NEGERI ?
hubungi Cik Dila segera!















YOUTH SkinCare By Shaklee 100% Parabens Free & Natural

YOUTH SkinCare merupakan produk SkinCare terbaru Shaklee yang bakal masuk Malaysia tak lama lagi, di jangka tahun depan insyallah.Rangkaian Penjagaan Kulit Muka , YOUTH SkinCare ini merupakan 100% semulajadi dan dijamin BEBAS parabens, mercury dan bahan kimia merbahaya.

SkinCare YOUTH ini diuji secara dermatologist dan secara klinikal. Selain itu, ia juga diuji dengan pakar mata ( Ophthalmologist) membuktikan bahawa skincare ini selamat dan tidak merengsakan  walaupon pada mata yang sensitif.

YOUTH SkinCare Shaklee


YOUTH SkinCare Shaklee 100% Natural

Produk SkinCare YOUTH Shaklee dijamin bebas bahan kimia merbahaya yang menyebabkan kanser dan pelbagai masalah kesihatan. Produk ini juga mengantikan NUTRIWHITE dan ENFUSELLE.

Penjagaan kulit muka untuk kecantikan dalam YOUTH SkinCare merangkumi 4 langkah asas:




1. Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER


2. Menutup liang pori dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER


3. Memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM


4. Melembapkan kulit serta memberikan nutrisi kepada kulit wajah dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang dan 
YOUTH ADVANCE RENEWALNIGHT CREAM pada waktu malam.

* Penjagaan Extra dengan YOUTH RADIANCE C & E yang mengandungi Vitamin C 
dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit wajah, menghilangkan kedutan serta menegangkan kulit wajah.






bestnyaaaa SkinCare YOUTH ni dengar cerita tak lama akan masuk Malaysia. Cik Dila memang tercari-cari SkinCare yang betul-betul selamat untuk kulit wajah ni supaya takde masalah kulit hancusss akibat skincare murahan yang banyak bahan kimia tu. 
Kalau anda berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai SkinCare YOUTH ni,
 cepat-cepat hubungi Cik Dila ye untuk update terkini! 

klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga lebih jimat.

No ID : 1211873















Pengedar Shaklee Seremban Yang Aktif

Assalamualaikum semua. terima kasih kerana sudi berkunjung di blog Cik Dila ni. Harini Cik Dila nak kenalkan sikit diri Cik Dila supaya kawan-kawan blogger Cik Dila kenal. hehe. Walaupon tak bersua muka , tapi kenal di alam maya pon boleh kan.

Cik Dila merupakan Pengedar Shaklee Seremban yang aktif. Sejak kahwin, Cik Dila memulakan bisnes Shaklee kerana ianya sangat mudah dan sangat sesuai untuk para surirumah macam Cik Dila ni. Sepanjang Cik Dila bekecimpung dalam  bisnes Shaklee ni, makin ramai yang nak COD ke rumah. Sejak itu, Cik Dila tanam niat untuk buat stok kat rumah supaya customer dapat barang dengan cepat serta servis terpantas dari Cik Dila.
gambar terkini, no edit tau. hehe 


Kenapa Kena Beli Shaklee Dengan Cik Dila?

1. Cik Dila merupakan ahli team #SuperStarzFamily di bawah naungan Master Salwa yang mempunyai pengalaman 20 tahun di dalam Shaklee. Jadi, segala ilmu mengenai produk Cik Dila belajar dari beliau supaya Cik Dila experts untuk bantu ramai orang dengan Shaklee bukan takat menjual je.

2. Team #SuperStarzFamily mendapat bimbingan terus dari pakar nutrisi serta doktor berpengalaman. Jadinya konsultasi Cik Dila bukan main taram aje tapi segala ilmu mengenai produk Shaklee Cik Dila dapat dari pakar nutrisi dan masalah yang dihadapi oleh pelanggan pon akan dirujuk kepada pakar nutrisi untuk mendapatkan vitamin Shaklee yang sesuai dan dapat bantu menyelesaikan masalah pelanggan Cik Dila.

3. Cara makan yang betul Cik Dila akan bagi setelah barang sampai ke tangan anda. Ini eksklusif untuk pelanggan Cik Dila aje supaya pelanggan Cik Dila mendapat kesan yang terbaik dengan vitamin Shaklee.

4. Cik Dila juga akan follow up customer yang beli dengan Cik Dila untuk tujuan agar pelanggan mendapat kesan yang diidamkan serta didedahkan ilmu pengetahuan mengenai produk yang dimakan.

Jadinya ,bagi anda yang mencaru-cari produk Shaklee untuk kesihatan jangka panjang 
boleh lah hubungi Cik Dila untuk POS ataupon COD ye. 

klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga lebih jimat.

No ID : 1211873







Friday, September 15, 2017

Resepi Jus Carrot Susu

Assalamualaikum dan salam jumaat yang mulia.Di petang hari yang redup ni Cik Dila nak berkongsikan Resepi Jus Carrot Susu yang sedap nyummyliciousss!  Hehe.  Sebenarnya ini kali kedua Cik Dila buat tau. Sememangnya memerlukan kerajinan sedikit untuk buat jus carrot susu secara homemade ni. 

Ok,  untuk bahan nak buat Jus Carrot ni mudah sahaja. 

1. Carrot
2. Air
3. Susu pekat

Untuk kali ini,  Cik Dila gunakan 3 batang carrot. 

Ok,  cara-cara nak buat:



Step 1: Basuh dan buang kulit carrot.


Step 2: Potong dadu/ kecil untuk mudah diblender. 



Step 3: masukkan carrot yang dah dipotong ke dalam blender 
dan masukkan secawan air kosong. 


Step 4: blender lumat sampai diri sendiri puas hati!  Hehe. 


Step 5: tapis untuk mendapatkan air carrot sahaja.  
Hampasnya tu boleh ulang balik step 2&3 sampai puas hati. Hihi

Step 6 : ambil air yang di tapis dan letakkan susu pekat sehingga sesedap rasa ditekak. 
 Lebih elok kurangkan manis biar rasa manis manis buah gituu. 

Step 7 : letakkan ais, hidangkan dan minumlah bersama yang tersayang .  Hehe

Oh ye,  hampas yang di tapis tadi jangan buang dulu.  
Manfaatkan dengan membuat masker / scrub di muka anda. 


KEBAIKAN LOBAK MERAH

Semua orang tahu , lobak merah sangat bagus untuk kesihatan mata. Retina mata kita memerlukan Vitamin A untuk berfungsi dengan baik.Dalam retina, Vitamin A akan bertukar menjadi pigmen ungu untuk penglihatan.Kekurangan vitamin ini akan menyebabkan rabun malam.
Oleh itu, lobak merah merupakan makanan yang baik untuk mata dan kaya dengan beta carotene yang boleh ditukar kepada Vitamin A di dalam hati. 

sebab itu, kalau anda seorang rabun elok amalkan minum jus carrot setiap hari atau amalkan Carotomax yang kaya dengan BETA CAROTENE dan pelbagai antioksidan untuk kesihatan mata. 

Okla,  lain kali Cik Dila kongsikan resepi lain pulak ye. 

Selamat mencuba!