Thursday, August 17, 2017

B-Complex Shaklee : Vitamin B Lengkap Dengan Asid Folic

Assalamualaikum. Harini Cik Dila nak perkenalkan kepada semua mengenai vitamin yang agak famous di kalangan ibu mengandung. Vitamin B complex sangat terkenal di kalangan ibu-ibu hamil untuk elakkan kecacatan pada janin. Sebenarnya bukan itu sahaja peranan vitamin B pada tubuh kita tau.  Vitamin B adalah vitamin yang sangat penting yang diperlukan oleh badan kerana badan kita tidak dapat menghasilkan vitamin B dengan sendiri.  Nak tak nak kita kena ambil dari makanan.   
Tapi masalahnya Vitamin B ini sangat sensitif dengan  tekanan,  alkohol( perfume,  produk skincare) , toksin dan haba.  Itu sebab banyak masalah berkaitan dengan kesuburan,  kecantikan dan emosi terjadi akibat kekurangan vitamin B. Ok jom kita apa beza Vitamin B kat luar sana dengan Vitamin B-Complex Shaklee.

ini lah rupa vitamin b complex shaklee


Vitamin B juga merupakan micronutrient yang mempunyai molekul yang lebih kurang sama tetapi mempunyai tugas yang berbeza. Haa, jom kita tengok 8  jenis vitamin B yang perlu kita tahu.

1) Vitamin B1 (Tiamin)
2) Vitamin B2 (Riboflavin)
3) Vitamin B3 ( Niasin)
4) Vitamin B5 ( Asid Pantotenik)
5) Vitamin B6 ( Pieredoxin)
6) Vitamin B12 (Cobalamin)
7) BIOTIN (paling mahal dan paling susah nak dapat dari makanan)
8) ACID FOLIK

Apabila kesemua 8 vitamin B ini bergabung , hasilnya sangat superb dan memberi manfaat terbaik pada tubuh! 

Simptom Kekurangan Vitamin B dalam tubuh kita :

- mudah lupa
- mudah sentap / terasa
- kepenatan melampau
- susah nak fokus
- otot lemah
- mudah rasa kebas-kebas
- badan gemuk air
- sakit kepala/ migrain
- ekzema
- ulser
- bibir pecah-pecah walaupon minum banyak air
- keputihan
- kulit sensitif
- anak lahir berkerak
- anemia
- kurang selera makan


Manfaat Vitamin B Complex :

- kuatkan daya ingatan 
- boleh menguruskan badan ( especially gemok air)
- sistem saraf sihat
- rambut lambat beruban
- tidur lena
- metabolisma sihat

Syarat Nak Pilih Vitamin B Complex :

1. Pastikan ada ke semua 8 jenis vitamin B 
2. Pastikan ada BIOTIN ( natural) 
3. Pastikan kandungan ASID FOLIK & BIOTIN 100% 
4. Bcomplex kena ambil setiap hari kerana ia larut air dan mudah diserap oleh tubuh.

BIOTIN sangat penting untuk badan manusia tetapi sangat susah dijumpai dalam makanan.Kebanyakan Vitamin B diluar sana tidak mengandungi 100% BIOTIN dan kemungkinana besar BIOTIN nya bersifat sintetik. Ini yang Cik Dila risaukan! 

sumber makanan yang mengandungi BIOTIN :
- kekacang
- walnut
- kuning telur (mentah)

Walaupon dalam makanan yang Cik Dila sebutkan ada mengandungi BIOTIN tapi susah untuk kita amalkan setiap hari kerana harga kacang walnut yang mahal dan tak sanggup nak telan telur kuning yang mentah macam tu je demi mendapatkan khasiat B complex yang lengkap. Sebab itu , Shaklee hasilkan Vitamin B complex Lengkap dengan kesemua 8 jenis Vitamin B ini untuk memudahkan kita mendapat manfaat yang terbaik untuk tubuh badan.



APA BEZA ANTARA VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE DENGAN VITAMIN B YANG LAIN?

  • Vitamin B Complex Shaklee membekalkan kesemua 8 vitamin B yang seimbang dan menepati kadar yang sepatutnya yang ditetapkan oleh WHO & URSDA.
  • NATURAL bukan sintetik.
  •  HALAL
  •  100% BIOTIN DAN ASID FOLIK yang diperlukan.
  • Mendapat kelulusan KKM
  • Larut dengan cepat
  • bersifat natural
  • Bebas GST
  • Diperakui oleh KKM
  • Sebotol B Complex Shaklee ada 120 biji ( tahan 4 bulan) 


AWAS!
B COMPLEX JIKA AMBIL SECARA BERLEBIHAN
 AKAN MENJADI TOXIN.

Bagi anda yang ingin mendapatkan manfaat penuh dari B Complex Shaklee, 
 pastikan anda dapatkan produk shaklee daripada team #SuperstarzFamily untuk 
konsultasi secara terus dengan pakar nutritionist dengan pengetahuan produk yang 
diperolehi dari pengalaman 20 tahun dan bimbingan doktor berpengalaman.

No ID : 1211873
#SuperStarzFamily
#BuildByMe




Post a Comment