Wednesday, September 6, 2017

7 Alasan Orang Selalu Guna Dalam Bisnes

Assalamualaikum. Bercakap soal bisnes,sekarang ni ramai yang nak bisnes tapi selalu beralasan sehingga akhirnya langsung takda usaha mahupun hasil. Jadinya harini Cik Dila nak kongsikan 7 Alasan Orang Selalu Guna Dalam Bisnes yang mana membuatkan diri berada di "zon selesa"


Antara alasan yang selalu kita dengar ialah:

1. ESOK SAYA START
Sifat suka bertangguh ni memang mula-mula cakap esok, lepas tu minggu depan, kemudian bulan depan, sampai lah dah setahun lepas tu pun dia masih cakap "esok saya start".

2. SAYA TAKDE MASA
 Masa yang Allah bagi pada semua orang sama je iaitu 24 jam.Orang yang berjaya pon ada 24 jam untuk berjaya , so kenapa tidak kita? dan kenapa masih beralasan "saya takde masa".

3. SAYA TERLALU TUA UNTUK INI
kalau nak tahu dalam biz SHAKLEE ni , ada je yang dah 50-an pon masih gigih usaha sampai berjaya tapi kita yang muda mudi ni pulak rasa "saya dah terlalu tua" tu kenapa? 

4. TAK TAHU NAK MULA
Ini memang asalan yang paling famous. Dah 10 tahun join pun masih tanya soalan sama macam SID yang baru daftar semalam "mcm mana nak mula?". Padahal, hari2 dah bagitau dlm group coaching

5. SAYA TAK BERANI
Tak berani bukan sebab apa pun, tak berani nak dipandang serong orang sekeliling je "nanti apa orang cakap dah keje pon masih nak biz lagi? tak tahu ke orang yang cakap camtu pon ada biz diam-diam. zaman sekarang ni tak logik kalau takde biz parttime.

6. SAYA TAK PANDAI
Come on, semua orang start dari zero. Bukan lahir-lahir dah pandai berbisnes.Mula dengan apa yang kita ada. janji nak belajar dan rajin.

7. SAYA TAKDE DUIT
haaa, ni memang alasan yang tak berguna dalam biz Shaklee sebab daftar ahli boleh percuma je pon. So, takde istilah " saya takde duit"

Nak berjaya kena tanya pada diri, KENAPA NAK BERBISNES? 
dan Pastikan kita semua padam 7 Alasan di atas dalam minda kita. 

sekiranya anda tercari-cari bisnes yang boleh diwariskan kepada orang lain, ShakleeBiz lah jawapannya.Pastikan anda mendaftar ahli dengan team #SuperStarzFamily kerana team kami mendapat bimbingan terus dari pakar nutrisi dan doktor berpengalaman.

klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk shaklee dengan harga yang lebih jimat.

No ID : 1211873



Post a Comment