Sunday, November 12, 2017

Resepi Mudah : Ikan Selar Masak Asam

Assalamualaikum dan selamat petang. Hari cuti ni,  selalunya jarang dapat masak kat rumah sebab busy berprogram sana sini.  Jika ada kesempatan,  barulah Cik Dila masak.  Harini alhamdulillah program habis awal dan sempat juga COD set pantang shaklee di hospital tadi kat customer yang bakal bersalin tak lama lagi. Alhamdulillah,  untung runcit yang Cik Dila dapat terus pi shopping baju Ammar memandangkan Ammar pon semakin membesar,  baju semua dah pendek.hehe.Balik je rumah,  perut rasa lapar.  Apa lagi,  Cik Dila pon terus masak lauk yang sangat simple masyallah dan sangat cepat iaitu Ikan Selar Masak Asam. Sempat lah tadi encik suami belikan ikan selar,  ikan favourite kitorang.

Ok, bahan untuk masak resepi ni sangat lah mudah sebab guna bahan asas memasak je. 

Bahan - bahan:
Ikan Selar
Bawang putih (dihiris-hiris)
Bawang merah (dihiris-hiris)
Halia (dihiris-hiris)
Lada hitam
Asam jawa
Garam

Cara masak:
Semudah ABC je, masukkan semua bahan di atas dan masukkan air ( agak-agak je) kalau nak kuah banyak, boleh letak air banyak. Cik Dila suka masak sambil tutup kuali sebab lagi cepat masak.
Pastu rasakan masam,  masin nya.  Kalau kurang masam,  tambah lah lagi asam jawa. Dan siap dah!
Harini makan lauk ni dengan tempe.  Kalau makan lauk ni,  Cik Dila suka sangat kuah banyak.  Sebenarnya ni lauk berpantang tapi tak salah pon makan masa tak berpantang ni hehe.  Menu sihat lagi pon.


Okla selamat mencuba ya. 


Tuesday, November 7, 2017

Krim Paling Selamat Untuk Kulit Bayi

Assalamualaikum semua. Petang-petang ni sesambil main dengan baby Ammar teringat pula pasal Krim paling selamat untuk kulit bayi ni.  Hehe. Korang dah tahu ke pasal krim ni? Alhamdulillah,  selalu sangat Cik Dila dapat call dari customer nak krim ni sebab anak kena ruam kat pipi atau pon ruam lampin. Terbukti krim ni selamat dan berkesan.  Nak pakai kat kulit baby mestilah lah kena pastikan ia betul betul selamat kan.


Sebagai seorang ibu,   Cik Dila  pon sendiri rasa risau bila tengok anak kena ruam ni.  Kesian sangat merah2 kulit dia.Alhamdulillah syukur sangat, anak Cik Dila takde masalah ruam susu mahupon ruam lampin.  Berkat makan set hamil Shaklee sepanjang pregnant agaknya. Hihi. Jadi,  Cik Dila nak perkenalkan kepada yang belum tahu mengenai Krim Paling Selamat iaitu Krim Herbal Blend Shaklee yang dijamin selamat untuk kulit baby anda. 

Apa yang terkandung dalam KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE ni? 

4 jenis tumbuhan yang shaklee kaji memberikan kesan yang terbaik bukan sahaja kepada bayi anda tapi juga untuk semua peringkat umur.

1.  Sage
2. Horse Chesnut
3. Yarrow
4. Rosemary

Ini adalah antara 4 bahan yang terdaoat di dalam Krim herbal blend shaklee yang mana ia juga memberikan efek menthol apabila di apply ke kulit. 

Antara fungsi tumbuhan yang terdapat dalam krim ini :

1) bertindak sebagai anti inflammation
2) bertindak sebagai antibacteria, antivirus dan antifungus.
3)  ada efek menthol, rasa sejuk mint2 bila di pakai ke kulit.
4) melancarkan peredaran darah

Disebabkan krim ini bertindak sebagai anti inflammation,  sebab itu ianya sangat berkesan dan selamat digunakan ke atas kulit bayi yang terkena ruam.
 Jadi tak rugi pon ibu-ibu yang nak guna krim ini untuk kulit baby anda.

Cuma , nasihat saya pastikan anda dapatkan dari pengedar shaklee yang sah atau pon
 boleh dapatkan dari team #SuperstarzFamily kerana team kami mendapat  konsultasi dengan pakar nutrisi dan doktor berpengalaman.


hubungi Cik Dila ye untuk dapatkan herbal krim shaklee di sekitar seremban! 
yang jauh, Cik Dila boleh poskan jangan risau. hehe


Sunday, November 5, 2017

Pati Resveratrol Paling Pekat, Vivix Shaklee

Sebelum ni Cik Dila ada terangkan pasal khasiat Jus Resveratrol,  kali ini pulak Cik Dila nak cerita tentang satu Pati Resveratrol Paling Pekat iaitu VIVIX SHAKLEE.Vivix merupakan produk yang paling mendapat permintaan tinggi bagi orang yang benar-benar nak jaga kesihatan terutama orang yang menghidap penyakit kronik.  Vivix bukanlah sejenis supplemen tapi ianya minuman kesihatan dan jauh sekali vivix bukan ubat.




Apa ramuan yang terkandung di dalam vivix?
Shaklee menggunakan 4 jenis tumbuhan semulajadi yang mana fungsi setiap tumbuhan tersebut sangat banyak memberi kebaikan kepada kesihatan manusia.  Maha Suci Allah yang menjadikab alam semulajadi untuk manusia berikhtiar.  Alhamdulillah.

Bahan utama di dalam Vivix ialah:



1.Anggur muscadine
Angggur muscadine ni dikatakan saiznya sebesar bola golf dan spesis anggur paling powerful kerana mempunyai extra kromosom. Anggur muscadine ni merupakan bahan utama yang ada dalam VIVIX.  Kehebatan Anggur Muscadine ni adalah ia  mengandungi kandungan Resveratrol paling kaya yang berfungsi sebagai Antioksidan paling kuat.

Kebaikan anggur muscadine :

i)  memulihara sel yang rosak
Kromosom yang terdapat dalam anggur ini membantu memulihara sel-sel manusia yang rosak.

ii) memelihara kesihatan jantung
Sakit jantung bukanlah disebabkan kolestrol,  tapi disebablan salur darah yang rosak menyebabkan kolestrol melekat.  Jadi,  anggur ini mempunyai fungsi untuk membaiki salur darah yang rosak.
 
iii) Membantu badan melawan radikal bebas
Kandungan Resveratrol yang terdapat di dalam anggur ini dapat menguatkan sistem imun manusia untuk melawan radikal bebas.


2. Purple Carrot

Lobak Ungu atau Purple Carrot mempunyai Astaxanthin yang merupakan Antioksidan paling tinggi.

Kebaikan Lobak Ungu :

i)  warna ungu itu tersendiri menunjukkan ia mempunyai Antioksidan.
ii) menjaga kesihatan otak, mata dan jantung
iii) membantu mengatasi masalah nyanyuk












3. Elderberry
Elderberry mempunyai komponen yang dinamakan ELLAGIC ACID yang sangat bagus untuk melawan kanser.

Kebaikan elderberry :

i)  membantu melawan virus yang menyebabkan flu seperti H1N1
ii) menstabilkan sistem in
iii) melawan jangkitan yang menyebabkan flu
iv) membantu merawat jangkitan bakteria dan virus
v) bagus untuk kesihatan imun dan pernafasan.












4. Japanese Knotweed

Japanese Knotweed mempunyai bahan yang sangat bagus untuk kanser dan penyakit jantung.

Kebaikan japanese knotweed :

i)  bagus untuk kesihatan perut
ii) bagus untuk merendahkan darah tinggi
iii) membanti menyihatkan pankreas dan penghasilan insulin semulajadi

KAJIAN SAINTIFIK 

ORAC iaitu Oxygen Radical Absorbance Capasity. 
Antioksidan yang bagus adalah Antioksidan yang boleh menyerap oksigen radikal. Jadi, Shaklee telah membuat kajian menggunakan unit ORAC untuk mengukur Antioksidan yang mana lebih tinggi. 


Terbukti Anggur Muscadine paling tinggi antioksidan kerana mempunyai
 Astaxanthin semulajadi paling tinggi.


4 CARA KERJA VIVIX SHAKLEE:
1) melindungi DNA  daripada rosak
2) meningkatkan tenaga sel
3) membaiki sel yang rosak
4) meningkatkan prestasi sel

Apa Masalah kesihatan yang boleh berikhtiar dengan  Vivix Shaklee?
- kencing manis
- darah tinggi
- gout
- kanser
- resdung
- bell's palsy
- alzheimer
- gastrik
- jerawat bernanah
- sakit jantung
- asthma
- obesity
- buah pinggang
- strok
- masalah prostat

Berita baik untuk anda!

PROMOSI NOVEMBER
terlebih-lebih jimattttt!



Sekiranya anda berminat untuk berikhtiar dengan VIVIX,  pastikan anda mendapatkannya dari team #SuperstarzFamily kerana team kami dibimbing oleh doktor berpengalaman dan pakar nutrisi. 
Jadi sangat penting untuk anda dapatkan dari pengedar shaklee yang berpengetahuan untuk mendapatkan konsultasi terbaik. 

Hubungi 0145010786 untuk respon segera! 


Saturday, November 4, 2017

Khasiat Jus Resveratrol

Assalamualaikum semua.  Pernah dengar pasal Jus Resveratrol? Dalam entry kali ni,  Cik Dila akan ceritakan apa Khasiat Jus Resveratrol ini. Mungkin ada yang pernah dengar pasal Resveratrol dan mungkin juga ada yang tak pernah dengar. Ok, takpe teruskan baca ye. hihi


Sebelum tu,  kita berkenalan dulu dengan rupa Jus Resveratrol ni.  Haaa  boleh tengok gambar kat bawah ni.  Jus Resveratrol atau dikenali juga dengan nama saintifiknya VIVIX SHAKLEE.
Vivix Shaklee merupakan produk paling tinggi kualiti dan 
ia merupakan jus pati antioksidan paling pekat.

vivix ni dalam bentuk cecair yang pekat berwarna purple gelap sama 
macam warna botolnya.rasa masam masam sedap tau!


Khasiat Jus Resveratrol

1. Memulihkan sel yang rosak akibat radikal bebas
2. Menyokong kesihatan jantung
3.membantu badan melawan radikal bebas
4. Antioksidan paling tinggi kerana mengandungi Astaxanthin semulajadi.
5.membantu penghasilan insulin,  semulajadi
6. Membantu menurunkan paras gula dalam darah
7. Membantu melawan virus penyebab flu
8. Meningkatkan tenaga sel
9. Membaiki sehingga ke tahap DNA.
10.Meningkatkan performance sel

Siapa yang memerlukan Jus Resveratrol?
- kencing manis
- darah tinggi
- gout
- bell's, palsy
- cyst
- fibroid
- kanser
- alzheimer

Berita baik untuk anda!
Bulan ni Shaklee buat promosi untuk sesiapa yang beli Vivix 2 botol,  
anda akan dapat diskaun 5% dengan keahlian percuma!
Terlebih-lebih jimat tau!
Bukan itu sahaja,  apa lagi yang bakal anda dapat sekiranya anda 
beli TWINPACK VIVIX pada bulan ini?

✔️FREE MEMBERSHIP
✔️FREE POSTAGE
✔️CASH BONUS 
✔️ JIMAT RM155


Sekiranya anda ingin dapatkan VIVIX SHAKLEE,  pastikan anda mendapatkannya dari team #SuperstarzFamily kerana team kami dibimbing oleh doktor berpengalaman dan pakar nutrisi serta pengalaman produk 20 tahun.

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi Cik Dila ye.